Gurmets a la xarxa

L'art de menjar i beure bé s'ha convertit en tot un savoir-faire per a moltes persones. Als quioscs, multitud de revistes ens conviden a elaborar tot tipus de plats: des dels més sofisticats als més senzills passant per aquells més saludables. I, com tots sabem, la cuina s'ha exaltat tant que els cuiners més famosos del país i part de l'estranger són tan o més coneguts -i estimats- que el propi Montilla o ZP.

Vistes les circumnstàncies, el Popet i la Popeta no ens podíem quedar enrera i hem volgut posar a la xarxa el nostre granet de sibaritisme gastronòmic que molts ja coneixeu.

Com a bona periodista, he volgut contrastar la informació i he buscat al diccionari el significat exacte de "Gastronomia". Segons el IEC online, la gastronomia és el "coneixement de tot el que té a veure amb la cuina, l’elaboració i composició dels plats, l’art de degustar i apreciar els menjars i les begudes". I també la "qualitat de gastrònom" que, si vas rebuscant pel diccionari, acabes sabent que es tracta d'una "persona afeccionada a menjar bé".

Això és exactament el que som a Panxacontenta. Uns paladars afamats de bon menjar que sempre tenen un budell buit per provar les creacions més insòlites.

Que vagi de gust!!


Futuribles

Com que la nostra llista de restaurants que volem tastar ha crescut una barbaritat (som així de capritxosos), hem decidit que aquest apartat sigui una entrada amb cara i ulls en la nostra bloc. Hi podeu arribar utilitant l'etiqueta '_Futuribles' del llistat de la dreta.

Ja ho sabeu: si teniu alguna suggerència d'algun restaurant que voleu compartir amb nosaltres, podeu afegir un comentari a aquesta entrada o posar-vos en contacte amb els Poppets a l'adreça: anskaro[arroba]gmail.com.
Estarem encantats de ser els vostres reporters personals i publicar així una ressenya de la vostra proposta al bloc.

Pregó al visitant

El contingut d'aquesta bloc és merament informatiu, subjectiu i, òbviament, no té cap caràcter publicitari. Per descomptat, no tenim ànim de lucre (som així de macos, nosaltres ;p). El que us volem transmetre és que el que hi ha escrit és una percepció personal, explicada de forma simpàtica i divertida —almenys per a nosaltres— de les visites que hem fent a una sèrie de restaurants. Ens agrada compartir les nostres experiències i impressions personals amb qualsevol que arribi fins a aquesta bloc. Una opinió més a la butxaca no fa mai mal, no?

D'altra banda, no podem fer-nos responsables dels diferents comentaris que puguin anar escrivint els visitants de la bloc, però mentre aquests tinguin un to cordial i respectuós, no en treurem cap. Entenem que hi ha gustos per a tot!

Que us sigui profitosa la visita a la bloc!

24/12/07

Restaurante Berriketa

Nom: Restaurant Berriketa
Adreça: Gran Via, 596
Ubicació: Barcelona - Eixample Esquerra
Telèfon: 93 342 41 44
Web: www.berriketa.com
Cuina: Basca
Preu: <20€

Notes: Una típica taverna basca a la catalana o, en tot cas, en terres de l'Imperi Montilla. Es tracta d'una cadena de restaurants que emulen als clàssics locals de pintxos i montaditos del País Basc i, amb tota sinceritat, saben donar la talla. Òbviament, tots sabem que allò genuí i natural dóna mil voltes a qualsevol altre intent de còpia, però els Berriketa no fan un mal paper, ben al contrari! A nosaltres ens va servir un cambrer molt amable i ens van acompanyar durant la vetllada un reguitzell de pintxos molt diversos que anaves a buscar a la barra, tal com mana la tradició. Ah! i tot servit amb un txakolí (no sabem ara si de guipúzcoa o de vizcaya) força bo! Potser vam trobar a faltar el brogit i l'esvalotament que es troba en les tavernes basques, així com pintxos escalfats al moment... De tota manera, i com que s'acostava el Nadal, ens van obsequiar amb un munt de polvorons de l'entranyable marca "Estepa". El cambrer ens va comentar que en podíem agafar tants com volguèssim i nosaltres, "ni corts ni peretzosos", vam seguir al peu de la lletra les seves indicacions... tot sigui pel panxacontenta! ;p

No hay comentarios: