Gurmets a la xarxa

L'art de menjar i beure bé s'ha convertit en tot un savoir-faire per a moltes persones. Als quioscs, multitud de revistes ens conviden a elaborar tot tipus de plats: des dels més sofisticats als més senzills passant per aquells més saludables. I, com tots sabem, la cuina s'ha exaltat tant que els cuiners més famosos del país i part de l'estranger són tan o més coneguts -i estimats- que el propi Montilla o ZP.

Vistes les circumnstàncies, el Popet i la Popeta no ens podíem quedar enrera i hem volgut posar a la xarxa el nostre granet de sibaritisme gastronòmic que molts ja coneixeu.

Com a bona periodista, he volgut contrastar la informació i he buscat al diccionari el significat exacte de "Gastronomia". Segons el IEC online, la gastronomia és el "coneixement de tot el que té a veure amb la cuina, l’elaboració i composició dels plats, l’art de degustar i apreciar els menjars i les begudes". I també la "qualitat de gastrònom" que, si vas rebuscant pel diccionari, acabes sabent que es tracta d'una "persona afeccionada a menjar bé".

Això és exactament el que som a Panxacontenta. Uns paladars afamats de bon menjar que sempre tenen un budell buit per provar les creacions més insòlites.

Que vagi de gust!!


Futuribles

Com que la nostra llista de restaurants que volem tastar ha crescut una barbaritat (som així de capritxosos), hem decidit que aquest apartat sigui una entrada amb cara i ulls en la nostra bloc. Hi podeu arribar utilitant l'etiqueta '_Futuribles' del llistat de la dreta.

Ja ho sabeu: si teniu alguna suggerència d'algun restaurant que voleu compartir amb nosaltres, podeu afegir un comentari a aquesta entrada o posar-vos en contacte amb els Poppets a l'adreça: anskaro[arroba]gmail.com.
Estarem encantats de ser els vostres reporters personals i publicar així una ressenya de la vostra proposta al bloc.

Pregó al visitant

El contingut d'aquesta bloc és merament informatiu, subjectiu i, òbviament, no té cap caràcter publicitari. Per descomptat, no tenim ànim de lucre (som així de macos, nosaltres ;p). El que us volem transmetre és que el que hi ha escrit és una percepció personal, explicada de forma simpàtica i divertida —almenys per a nosaltres— de les visites que hem fent a una sèrie de restaurants. Ens agrada compartir les nostres experiències i impressions personals amb qualsevol que arribi fins a aquesta bloc. Una opinió més a la butxaca no fa mai mal, no?

D'altra banda, no podem fer-nos responsables dels diferents comentaris que puguin anar escrivint els visitants de la bloc, però mentre aquests tinguin un to cordial i respectuós, no en treurem cap. Entenem que hi ha gustos per a tot!

Que us sigui profitosa la visita a la bloc!

24/5/08

Can Bonastre - Restaurant Tribia

Nom: Can Bonastre - Restaurant Tribia
Adreça: Finca Can Bonastre de Santa Magdalena
Carretera B224 Km. 13,2
Ubicació: Masquefa
Telèfon: 93 772 87 67
Web: www.canbonastre.com
Cuina: Mediterrània creativa
Preu: +40 €

Notes: Can Bonastre (o el nom complet: Can Bonastre Wine Resort) és un lloc molt especial... Es tracta d'un hotelet de luxe encantador amb spa i tota mena de serveis (massatges...), una bodega on s'elabora un vi molt bo, unes vistes espectaculars a Montserrat i un restaurant de qualitat, amb un menú degustació (el que jo vaig tastar) molt ben elaborat i basat en els productes de temporada. Més que el restaurant, us recomano el lloc en sí: tranquil, assoleiat, rodejat de vinyes... Can Bonastre és una masia del segle XV que una familia va comprar als anys 80. Amb el temps, van crear una bodega pròpia, i fa tan sols una mica més d'un any, van habilitar l'hotel amb tots els seus serveis, el restaurant Tribia i un altre a fora del recinte principal, més informal i ideal per anar a prendre alguna cosa per dinar, fer una degustació dels vins que allà s'elaboren i gaudir de les vistes i el silenci. Enamora, tot Can Bonastre enamora: des de la visita a la seva bodega fins a la increïble terrassa encarada a la muntanya serrada que, a més, disposa de telescopis per a ús dels clients. I tot això en un ambient acollidor, sense estridències, perfecte per desconectar uns dies de tot. A més, i com us deia al principi, el restaurant també converteix l'estada o la visita en tota una experiència gastronòmica. El servei, impecable; la decoració, original i càlida; i les propostes, molt suggerents i gustoses. Això sí... heu de tenir la butxaca ben plena de bitllets perquè barat, barat... va a ser que no... Haig de confessar que jo hi vaig anar per coses de feina (us havíeu cregut que em puc permetre aquests luxes? jejeje) i clar, se'm va caure tot a terra... una mica més i m'enduc la "baieta"de casa perquè allò era massa...!! L'única cosa que et ve al cap és com persuadiràs la teva parella —el Poppet— perquè t'hi porti, com enganyar els teus pares perquè celebrin algún acte familiar allà o quina estratègia seguiràs per endur-te uns calerons del banc (la motxil·la ja la tinc). Alguna suggèrencia més? XD

3 comentarios:

Anónimo dijo...

Passo aquest Cap d'Any a Can Bonastre i us he trobat buscat informació sobre el Tribia. Si ja tenia ganes d'anar-hi, m'heu fet venir encara més...

Magnífic blog !

Si no us importa, us enllaço ara mateix !

Anskaro dijo...

Moltes gràcies!
Espero que la teva/vostra visita a Can Bonastre compleixi les espectatives.

Si després vols tornar i fer un petit comentari, serà benvingut.

Bones festes!

(L'enllaçament es mutu ;p)

Anónimo dijo...

Hola de nou !

Ja he tornat de Can Bonastre (què ràpid s'acaben les coses bones...).

Vam gaudir com a bojos de tot el complex (spa, entorn, celler, cuina). Estic realment content d'haver decidir passar allà el Cap d'Any. A més, no èrem més de 5 o 6 parelles allotjades a l'hotel, i ho teníem tot gairebé en exclusiva !

Sí que és cert que el sopar de Cap d'Any va tenir alguns detallets que no quadren amb el to general del resort (un filet una mica massa fet, unes escopinyes massa seques i un pastís de xocolata fluixet), però va quedar compensat amb els punts forts del sopar (un gran llubarro, la llagosta fumada al moment, un bon ou amb tòfona, i vaig tastar per primer cop el caviar de Riofrío !!).

I, al dia següent vam fer un brunch (això tan modern, que no és un esmorçar ni un dinar sinó totes dues coses) que, a més d'estar a un gran nivell (quin rap!, quins blinis amb tòfona!), ho fèiem al saló amb vistes panoràmiques de Montserrat !

En fi, un cap d'any que recordarem...

D'altra banda, cec que convertiré el vostre bloc en una visita de referència, com més m'el llegeixo, més vull continuar llegint-lo.

Que vagin bé els Reis i gràcies per l'enllaç !!