Gurmets a la xarxa

L'art de menjar i beure bé s'ha convertit en tot un savoir-faire per a moltes persones. Als quioscs, multitud de revistes ens conviden a elaborar tot tipus de plats: des dels més sofisticats als més senzills passant per aquells més saludables. I, com tots sabem, la cuina s'ha exaltat tant que els cuiners més famosos del país i part de l'estranger són tan o més coneguts -i estimats- que el propi Montilla o ZP.

Vistes les circumnstàncies, el Popet i la Popeta no ens podíem quedar enrera i hem volgut posar a la xarxa el nostre granet de sibaritisme gastronòmic que molts ja coneixeu.

Com a bona periodista, he volgut contrastar la informació i he buscat al diccionari el significat exacte de "Gastronomia". Segons el IEC online, la gastronomia és el "coneixement de tot el que té a veure amb la cuina, l’elaboració i composició dels plats, l’art de degustar i apreciar els menjars i les begudes". I també la "qualitat de gastrònom" que, si vas rebuscant pel diccionari, acabes sabent que es tracta d'una "persona afeccionada a menjar bé".

Això és exactament el que som a Panxacontenta. Uns paladars afamats de bon menjar que sempre tenen un budell buit per provar les creacions més insòlites.

Que vagi de gust!!


Futuribles

Com que la nostra llista de restaurants que volem tastar ha crescut una barbaritat (som així de capritxosos), hem decidit que aquest apartat sigui una entrada amb cara i ulls en la nostra bloc. Hi podeu arribar utilitant l'etiqueta '_Futuribles' del llistat de la dreta.

Ja ho sabeu: si teniu alguna suggerència d'algun restaurant que voleu compartir amb nosaltres, podeu afegir un comentari a aquesta entrada o posar-vos en contacte amb els Poppets a l'adreça: anskaro[arroba]gmail.com.
Estarem encantats de ser els vostres reporters personals i publicar així una ressenya de la vostra proposta al bloc.

Pregó al visitant

El contingut d'aquesta bloc és merament informatiu, subjectiu i, òbviament, no té cap caràcter publicitari. Per descomptat, no tenim ànim de lucre (som així de macos, nosaltres ;p). El que us volem transmetre és que el que hi ha escrit és una percepció personal, explicada de forma simpàtica i divertida —almenys per a nosaltres— de les visites que hem fent a una sèrie de restaurants. Ens agrada compartir les nostres experiències i impressions personals amb qualsevol que arribi fins a aquesta bloc. Una opinió més a la butxaca no fa mai mal, no?

D'altra banda, no podem fer-nos responsables dels diferents comentaris que puguin anar escrivint els visitants de la bloc, però mentre aquests tinguin un to cordial i respectuós, no en treurem cap. Entenem que hi ha gustos per a tot!

Que us sigui profitosa la visita a la bloc!

16/7/08

Fondo do mar

Nom: Fondo do mar
Adreça: Provença, 327-329
Ubicació: Barcelona - Eixample Dret
Telèfon: 93 459 26 42
Web: www. fondodomar.com
Cuina: Gallega
Preu: 20-40€

Notes: Mmmm... quin bon restaurant! Just al costat de la Tasca d'Or i davant de La Antigua Cabaña. Com veieu, tot queda a casa! ;p Un galleg 100%, amb plats abundants i casolans d'un peix fresc i molt variat, per a tots els gustos. I és que el rap a la cassola amb crema d'alls estava "de muerte" com dirien per les Espanyes, jeje! El que vam fer nosaltres (hi vam anar tota la família, inclosa la iaia i la cama robocop del meu pare) va ser fer un pica-pica de pimientos del piquillo farcits de marisc, calamars a la andalusa, pop a la gallega, musclos a la marinera, xipirons... i després cadascú va demanar el seu. El rap va triomfar. És obvi: a ningú li agrada treure espines, ni quan tens 8 anys ni quan en tens 30. Només ma mare, que té ànima "gatuna" i sempre demana peix quan va als restaurants (li encanta escurar-ho tot, jeje). Dels postres no us en puc parlar gaire, ja que només vaig compartir un sorbet de mandarina exquisit (ara em ve un antull de sorbet, fixa't!!) amb el Popet, lluitant, com sempre, per no perdre posicions davant les seves fermes cullerades... Després, vam menjar un pastís de la Pastisseria Núria, que es troba al Passeig de Sant Joan. El vam encarregar perquè era l'aniversari de casats dels meus pares i, a més, el dia que feia anys la meva mare (de fet, era l'endemà, però cal ajustar-se a les dates festives).
Coincideixo del tot amb una de les frases que els de Fondo do mar diuen en el seu lloc web: que són un restaurant de confiança. Un argument que a mi, sens dubte, m'ha convençut. I no només per la seva cuina, que es pot degustar de moltes maneres en els seus diferents menús, així com amb la carta, sinó també pel seu servei. No sabeu la satisfacció interior que vaig tenir quan vaig conèixer el cambrer-maître i el cambrer que ens va servir... Per fi! per fi un cambrer/a que no sembla sortit de darrera la caixa del Bershka...!!! Aleluiaaaaaaaa!! Com els d'abans, sí senyor! Sense posar aquella cara de fàstic tipus Belén Esteban, que quan els sents parlar et fotries a córrer de l'espant, i sense que sembli que et perdonen la vida!! Des d'aquí faig un prec al sector de la restauració: Si et plau, intenteu que la gent no se senti que està en una mena de tertúlia amb Maria Teresa Campos i amics. Gràcies.
A més, el cambrer que ens va atendre va ser molt amable i entranyable. Ja era un senyor gran, però molt àgil, i tota l'estona es fotia (de broma, clar) amb la meva iaia. Clar, la pobra dona no sent per una orella i la mitad de bromes se li escapaven, però és igual, tots li vam agraïr. I per acabar-ho d'adobar, el local és molt diàfan, agradable, d'estil mariner però sense caure, per res del món, en el tipisme exagerat. Per últim, pel que fa al preu, assequible, ja que hi ha menús, com abans he dit, per diferents butxaques i gana: des d'un pica-pica fins a un menú de mariscada.

No hay comentarios: