Gurmets a la xarxa

L'art de menjar i beure bé s'ha convertit en tot un savoir-faire per a moltes persones. Als quioscs, multitud de revistes ens conviden a elaborar tot tipus de plats: des dels més sofisticats als més senzills passant per aquells més saludables. I, com tots sabem, la cuina s'ha exaltat tant que els cuiners més famosos del país i part de l'estranger són tan o més coneguts -i estimats- que el propi Montilla o ZP.

Vistes les circumnstàncies, el Popet i la Popeta no ens podíem quedar enrera i hem volgut posar a la xarxa el nostre granet de sibaritisme gastronòmic que molts ja coneixeu.

Com a bona periodista, he volgut contrastar la informació i he buscat al diccionari el significat exacte de "Gastronomia". Segons el IEC online, la gastronomia és el "coneixement de tot el que té a veure amb la cuina, l’elaboració i composició dels plats, l’art de degustar i apreciar els menjars i les begudes". I també la "qualitat de gastrònom" que, si vas rebuscant pel diccionari, acabes sabent que es tracta d'una "persona afeccionada a menjar bé".

Això és exactament el que som a Panxacontenta. Uns paladars afamats de bon menjar que sempre tenen un budell buit per provar les creacions més insòlites.

Que vagi de gust!!


Futuribles

Com que la nostra llista de restaurants que volem tastar ha crescut una barbaritat (som així de capritxosos), hem decidit que aquest apartat sigui una entrada amb cara i ulls en la nostra bloc. Hi podeu arribar utilitant l'etiqueta '_Futuribles' del llistat de la dreta.

Ja ho sabeu: si teniu alguna suggerència d'algun restaurant que voleu compartir amb nosaltres, podeu afegir un comentari a aquesta entrada o posar-vos en contacte amb els Poppets a l'adreça: anskaro[arroba]gmail.com.
Estarem encantats de ser els vostres reporters personals i publicar així una ressenya de la vostra proposta al bloc.

Pregó al visitant

El contingut d'aquesta bloc és merament informatiu, subjectiu i, òbviament, no té cap caràcter publicitari. Per descomptat, no tenim ànim de lucre (som així de macos, nosaltres ;p). El que us volem transmetre és que el que hi ha escrit és una percepció personal, explicada de forma simpàtica i divertida —almenys per a nosaltres— de les visites que hem fent a una sèrie de restaurants. Ens agrada compartir les nostres experiències i impressions personals amb qualsevol que arribi fins a aquesta bloc. Una opinió més a la butxaca no fa mai mal, no?

D'altra banda, no podem fer-nos responsables dels diferents comentaris que puguin anar escrivint els visitants de la bloc, però mentre aquests tinguin un to cordial i respectuós, no en treurem cap. Entenem que hi ha gustos per a tot!

Que us sigui profitosa la visita a la bloc!

19/11/07

Senbazuru

Nom: Senbazuru
Adreça: Lepant, 335
Ubicació: Barcelona - Eixample Dret
Telèfon: 93 455 04 04
Web: -
Cuina: Japonesa
Preu: 20-40€

Notes: El Popet havia escrit en aquest post "siempre recordaremos el Sashimi" i té tota la raó... Sobretot el recordaré jo: un vaixellet d'aquells tan simpàtics de fusta, ple a vessar de trossets de sashimi... i jo, amb la cara consternada pel dolor i la pena, que només havia sortit de casa per poder degustar un sushi com déu mana, i mira!! Si calia, ja me l'hagués fotut jo el vaixell sencer!!!!! Però no, el destí va ser cruel amb mi i va dictaminar que el Popet s'equivoqués en fer l'encàrrec al cambrer o que aquest prengués nota malament de la comanda, i paaaam!, com diria l'il·lustre Joaquim Nadal, em vaig quedar sense el meu estimat sushi...
Apart d'aquest desafortunat incident, val a dir que el restaurant, malgrat ser un "fals japonès", té dos reservats per a trobades més íntimes i la seva decoració de fusta és agradable a la vista. Els vaixellets i barquetes també són graciosos: una manera de presentar el plat estrella de la gastronomia japonesa a l'estranger (sushi, maki i sashimi) d'una manera diferent, tot i que potser els japonesos que ens visitin pensin que som una mica horteres... jeje!
Per acabar, només dos apunts històrics que he descobert aquests dies: el sushi no es va "inventar" fins a la que es coneix com a època Edo, quan el poder real del país del sol naixent residia en els shogun o senyors de la guerra. En l'època Heian, quan tot el govern i la cort imperial residien a Kyoto, aquest aliment tan apreciat avui dia, senzillament, no existia. D'altra banda, al Japó actual, en els dinars i celebracions més importants, no es serveix mai sushi... se'l considera excessivament vulgar per a la cuina "palaciega".

No hay comentarios: