Gurmets a la xarxa

L'art de menjar i beure bé s'ha convertit en tot un savoir-faire per a moltes persones. Als quioscs, multitud de revistes ens conviden a elaborar tot tipus de plats: des dels més sofisticats als més senzills passant per aquells més saludables. I, com tots sabem, la cuina s'ha exaltat tant que els cuiners més famosos del país i part de l'estranger són tan o més coneguts -i estimats- que el propi Montilla o ZP.

Vistes les circumnstàncies, el Popet i la Popeta no ens podíem quedar enrera i hem volgut posar a la xarxa el nostre granet de sibaritisme gastronòmic que molts ja coneixeu.

Com a bona periodista, he volgut contrastar la informació i he buscat al diccionari el significat exacte de "Gastronomia". Segons el IEC online, la gastronomia és el "coneixement de tot el que té a veure amb la cuina, l’elaboració i composició dels plats, l’art de degustar i apreciar els menjars i les begudes". I també la "qualitat de gastrònom" que, si vas rebuscant pel diccionari, acabes sabent que es tracta d'una "persona afeccionada a menjar bé".

Això és exactament el que som a Panxacontenta. Uns paladars afamats de bon menjar que sempre tenen un budell buit per provar les creacions més insòlites.

Que vagi de gust!!


Futuribles

Com que la nostra llista de restaurants que volem tastar ha crescut una barbaritat (som així de capritxosos), hem decidit que aquest apartat sigui una entrada amb cara i ulls en la nostra bloc. Hi podeu arribar utilitant l'etiqueta '_Futuribles' del llistat de la dreta.

Ja ho sabeu: si teniu alguna suggerència d'algun restaurant que voleu compartir amb nosaltres, podeu afegir un comentari a aquesta entrada o posar-vos en contacte amb els Poppets a l'adreça: anskaro[arroba]gmail.com.
Estarem encantats de ser els vostres reporters personals i publicar així una ressenya de la vostra proposta al bloc.

Pregó al visitant

El contingut d'aquesta bloc és merament informatiu, subjectiu i, òbviament, no té cap caràcter publicitari. Per descomptat, no tenim ànim de lucre (som així de macos, nosaltres ;p). El que us volem transmetre és que el que hi ha escrit és una percepció personal, explicada de forma simpàtica i divertida —almenys per a nosaltres— de les visites que hem fent a una sèrie de restaurants. Ens agrada compartir les nostres experiències i impressions personals amb qualsevol que arribi fins a aquesta bloc. Una opinió més a la butxaca no fa mai mal, no?

D'altra banda, no podem fer-nos responsables dels diferents comentaris que puguin anar escrivint els visitants de la bloc, però mentre aquests tinguin un to cordial i respectuós, no en treurem cap. Entenem que hi ha gustos per a tot!

Que us sigui profitosa la visita a la bloc!

6/7/08

Hotel Urbisol

Nom: Hotel Urbisol
Adreça: Ctra. de Manresa a Vic. Km. 20
Ubicació: Calders
Telèfon: 93 830 91 53
Web: www.hotelurbisol.com
Cuina: Catalana Creativa
Preu: >40

Notes: Aquí el Popet i jo vam anar a passar un breu, però intens, cap de setmana, just abans de Sant Joan. Es tracta d'una antiga masia restaurada i convertida en un hotel amb encant. Sí, sí, d'aquells que se't cau la baba i penses per dins "m'encantaaaaaa, jo vull anar-hi" i després se't cau tot a terra (i quan dic tot vull dir tot) quan veus la llista de preus... En fi, per un cop amagat del destí, la minsa economia popetil va poder permetre's aquest luxe. Spa, migdiades veient com el sol traspassa les cortines, com una brisa suau les balanceja suament, bon menjar, terrassa al balcó... una bombolla que treballa els teus cinc sentits des que arribes, amb aquella expectació pueril, fins que te'n vas, resignat perquè no t'hi pots quedar (també pueril?).
Pel que fa al restaurant, que funciona independent de l'Hotel, hi podeu trobar una carta que es basa, en part, en els productes del Bages. La carta de vins és potser la que més ho reflecteix, ja que inclou vins que s'elaboren sota la DO de Pla de Bages. Cal dir-ho: el sopar que vam fer va ser excel·lent! i vaig tenir mala sort, perquè tot i que m'agradaven molt els plats que jo havia escollit, quan vaig tastar els del Popet, encara m'agradaven més. Va ser una llàstima que em deixés la forquilla extensible a casa... ;p L'amanida de formatge de cabra fantàstica, el carpaccio de bou amb parmesà també, el magret d'ànec deliciós... ah! i els postres! quines postres! exhuberants i molt on escollir! Això sí: el local és petit i els clients, com bé deveu suposar, tenen preferència, així que espavileu! Recomanem reservar.
PD: No us extranyi que trobèssiu un nen amb pijama passejant per la sala demanant si pot ajudar, que ell també vol fer alguna cosa... és el fill dels propietaris, que són també els mateixos que us serviran el menjar. Com veieu, més familiar, impossible.

No hay comentarios: