Gurmets a la xarxa

L'art de menjar i beure bé s'ha convertit en tot un savoir-faire per a moltes persones. Als quioscs, multitud de revistes ens conviden a elaborar tot tipus de plats: des dels més sofisticats als més senzills passant per aquells més saludables. I, com tots sabem, la cuina s'ha exaltat tant que els cuiners més famosos del país i part de l'estranger són tan o més coneguts -i estimats- que el propi Montilla o ZP.

Vistes les circumnstàncies, el Popet i la Popeta no ens podíem quedar enrera i hem volgut posar a la xarxa el nostre granet de sibaritisme gastronòmic que molts ja coneixeu.

Com a bona periodista, he volgut contrastar la informació i he buscat al diccionari el significat exacte de "Gastronomia". Segons el IEC online, la gastronomia és el "coneixement de tot el que té a veure amb la cuina, l’elaboració i composició dels plats, l’art de degustar i apreciar els menjars i les begudes". I també la "qualitat de gastrònom" que, si vas rebuscant pel diccionari, acabes sabent que es tracta d'una "persona afeccionada a menjar bé".

Això és exactament el que som a Panxacontenta. Uns paladars afamats de bon menjar que sempre tenen un budell buit per provar les creacions més insòlites.

Que vagi de gust!!


Futuribles

Com que la nostra llista de restaurants que volem tastar ha crescut una barbaritat (som així de capritxosos), hem decidit que aquest apartat sigui una entrada amb cara i ulls en la nostra bloc. Hi podeu arribar utilitant l'etiqueta '_Futuribles' del llistat de la dreta.

Ja ho sabeu: si teniu alguna suggerència d'algun restaurant que voleu compartir amb nosaltres, podeu afegir un comentari a aquesta entrada o posar-vos en contacte amb els Poppets a l'adreça: anskaro[arroba]gmail.com.
Estarem encantats de ser els vostres reporters personals i publicar així una ressenya de la vostra proposta al bloc.

Pregó al visitant

El contingut d'aquesta bloc és merament informatiu, subjectiu i, òbviament, no té cap caràcter publicitari. Per descomptat, no tenim ànim de lucre (som així de macos, nosaltres ;p). El que us volem transmetre és que el que hi ha escrit és una percepció personal, explicada de forma simpàtica i divertida —almenys per a nosaltres— de les visites que hem fent a una sèrie de restaurants. Ens agrada compartir les nostres experiències i impressions personals amb qualsevol que arribi fins a aquesta bloc. Una opinió més a la butxaca no fa mai mal, no?

D'altra banda, no podem fer-nos responsables dels diferents comentaris que puguin anar escrivint els visitants de la bloc, però mentre aquests tinguin un to cordial i respectuós, no en treurem cap. Entenem que hi ha gustos per a tot!

Que us sigui profitosa la visita a la bloc!

12/11/07

Al-Jaima

Nom: Al-Jaima
Adreça: València, 218
Ubicació: Barcelona - Eixample Esquerra
Telèfon: 93 454 07 12
Web: www.al-jaima.es
Cuina: Libanesa
Preu: -20 €

Notes: Certament, l'entrada d'aquest restaurant, agrada, impressiona. La seva decoració et transporta cap a escenaris exòtics, de vestits i mocadors de seda, d'or, de coixins, de colors llampants, d'ombres misterioses, d'olors i sons embriagadors... Òbviament, i sent realistes, si vas a menjar un menú de migdia tampoc esperis caure en una mena d'èxtasis libanés, ja que, si entres més a dins, el decorat ja és més sobri i senzill, i els plats són els que són, de menú. Però el cert és que recomanem aquest lloc per menjar cuina libanesa o, en extensió, de l'Orient Mitjà. Sobretot, aneu-hi a la nit o quan fan un dels seus espectacles de dansa del ventre (els divendres i dissabtes per la nit). Empanades, hummus, carns, peix, amanides, postres típics d'aquells que no t'expliques com t'has pogut engolir aquella bomba calòrica —tot i que no t'arrepenteixes, que per això ben bons que estan—, tot cuinat a l'estil libanés: especiat, potent i molt saborós. Un consell: vigileu amb el que demaneu, ja que depèn de com combineu els plats podeu acabar plens abans d'arribar als postres! No sigueu agosarats, més val disfrutar de l'àpat que haver d'anar al lavabo per cames o prendre't d'amagat un almax. D'altra banda, i com a nota curiosa, que sàpigueu que el propietari del local és el mateix que el del restaurant Abou-Khalil, que va ser el primer restaurant libanés obert a Barcelona, ara fa 25 anys! Déu n'hi do, tu! Ara mateix el posaré a Futuribles per anar-hi un dia i explicar-vos-ho i ampliar els nostres coneixements d'aquest tipus de cuina... Nosaltres som molt aplicats! XD

No hay comentarios: