Gurmets a la xarxa

L'art de menjar i beure bé s'ha convertit en tot un savoir-faire per a moltes persones. Als quioscs, multitud de revistes ens conviden a elaborar tot tipus de plats: des dels més sofisticats als més senzills passant per aquells més saludables. I, com tots sabem, la cuina s'ha exaltat tant que els cuiners més famosos del país i part de l'estranger són tan o més coneguts -i estimats- que el propi Montilla o ZP.

Vistes les circumnstàncies, el Popet i la Popeta no ens podíem quedar enrera i hem volgut posar a la xarxa el nostre granet de sibaritisme gastronòmic que molts ja coneixeu.

Com a bona periodista, he volgut contrastar la informació i he buscat al diccionari el significat exacte de "Gastronomia". Segons el IEC online, la gastronomia és el "coneixement de tot el que té a veure amb la cuina, l’elaboració i composició dels plats, l’art de degustar i apreciar els menjars i les begudes". I també la "qualitat de gastrònom" que, si vas rebuscant pel diccionari, acabes sabent que es tracta d'una "persona afeccionada a menjar bé".

Això és exactament el que som a Panxacontenta. Uns paladars afamats de bon menjar que sempre tenen un budell buit per provar les creacions més insòlites.

Que vagi de gust!!


Futuribles

Com que la nostra llista de restaurants que volem tastar ha crescut una barbaritat (som així de capritxosos), hem decidit que aquest apartat sigui una entrada amb cara i ulls en la nostra bloc. Hi podeu arribar utilitant l'etiqueta '_Futuribles' del llistat de la dreta.

Ja ho sabeu: si teniu alguna suggerència d'algun restaurant que voleu compartir amb nosaltres, podeu afegir un comentari a aquesta entrada o posar-vos en contacte amb els Poppets a l'adreça: anskaro[arroba]gmail.com.
Estarem encantats de ser els vostres reporters personals i publicar així una ressenya de la vostra proposta al bloc.

Pregó al visitant

El contingut d'aquesta bloc és merament informatiu, subjectiu i, òbviament, no té cap caràcter publicitari. Per descomptat, no tenim ànim de lucre (som així de macos, nosaltres ;p). El que us volem transmetre és que el que hi ha escrit és una percepció personal, explicada de forma simpàtica i divertida —almenys per a nosaltres— de les visites que hem fent a una sèrie de restaurants. Ens agrada compartir les nostres experiències i impressions personals amb qualsevol que arribi fins a aquesta bloc. Una opinió més a la butxaca no fa mai mal, no?

D'altra banda, no podem fer-nos responsables dels diferents comentaris que puguin anar escrivint els visitants de la bloc, però mentre aquests tinguin un to cordial i respectuós, no en treurem cap. Entenem que hi ha gustos per a tot!

Que us sigui profitosa la visita a la bloc!

2/5/08

El Racó

Nom: El Racó
Adreça: Plaça Urquinaona, 7
Ubicació: Barcelona - Eixample Dret
Telèfon: 93 412 38 62
Web: www.elraco.com
Cuina: Italiana, Mediterrània
Preu: 20-40€

Notes: Un lloc especial... oi tant! El Racó és un dels primers restaurants on el Popet i jo vam anar a menjar alguna cosa. Potser el primer, realment? Era dijous, d'això m'enrecordo, i sé que vam passar-nos tot el sopar agafant-nos de la mà (quan no menjàvem les respectives pizzes, és clar), parlant una mica de tot, i que quan vam sortir vam anar a un local del Born, just al Fossar de les Moreres. Us havia dit mai que m'agrada aquesta paraula? Moreres. Em recorden als cucs de seda de l'escola, dins la capsa de sabates, alguns capolls grocs i altres blancs. En fi... que desvariejo, ja! I jo, si no ho sabíeu encara, tinc molta capacitat per divagar. Només una última cosa en aquest apunt nostàlgic: el dia que vam anar El Racó va ser el dia en què el Popet em va dir que li agradaven molts els meus ulls... Aii!! quina vergonya, jajaja!
Bé, entrant en matèria... suposo que tots deveu conèixer la cadena de El Racó. N'hi ha bastants per Barcelona, sobretot pel centre, així que us recomano visitar la seva web per trobar el que més a prop us quedi de casa o la feina. Sobre el menjar, al Racó podreu trobar-hi amanides, crêpes, pizzes, pasta, quiches, focaccias, risottos... Una mica de tot i a un preu raonable. Una recomanació: Crêpe de compota de poma. Boníssima! Porta gelat de canyela, crema anglesa, flamejat de Calvados i, és clar, la compota. Les postres valen la pena (us heu fixat que sempre en parlo, de les postres? M'encanten!) i, en general, els plats també. L'últim que cop que hi vaig anar em vaig demanar un risotto que no em va desagradar gens. Ja ho veieu: un lloc assequible, que va bé per quedar quan vas amb colla, que n'hi ha un munt per la nostra geografia urbana, i que, que coi, no és El Bulli, ja ho sabem, però està força bé!

1 comentario:

Anónimo dijo...

Hola!
Aquest comentari és per fer-vos saber que hem inclòs un enllaç del vostre web al nostre, Olleta de verdures. resulta que tenim una secció que es diu Gastrosfera.cat i on intentem recollir tots els blocs en català on es parla de cuina i/o gastronomia.
Si teniu cap inconvenient per constar-hi, feu-nos-ho saber que us treurem!

Massitet i kisumenja