Gurmets a la xarxa

L'art de menjar i beure bé s'ha convertit en tot un savoir-faire per a moltes persones. Als quioscs, multitud de revistes ens conviden a elaborar tot tipus de plats: des dels més sofisticats als més senzills passant per aquells més saludables. I, com tots sabem, la cuina s'ha exaltat tant que els cuiners més famosos del país i part de l'estranger són tan o més coneguts -i estimats- que el propi Montilla o ZP.

Vistes les circumnstàncies, el Popet i la Popeta no ens podíem quedar enrera i hem volgut posar a la xarxa el nostre granet de sibaritisme gastronòmic que molts ja coneixeu.

Com a bona periodista, he volgut contrastar la informació i he buscat al diccionari el significat exacte de "Gastronomia". Segons el IEC online, la gastronomia és el "coneixement de tot el que té a veure amb la cuina, l’elaboració i composició dels plats, l’art de degustar i apreciar els menjars i les begudes". I també la "qualitat de gastrònom" que, si vas rebuscant pel diccionari, acabes sabent que es tracta d'una "persona afeccionada a menjar bé".

Això és exactament el que som a Panxacontenta. Uns paladars afamats de bon menjar que sempre tenen un budell buit per provar les creacions més insòlites.

Que vagi de gust!!


Futuribles

Com que la nostra llista de restaurants que volem tastar ha crescut una barbaritat (som així de capritxosos), hem decidit que aquest apartat sigui una entrada amb cara i ulls en la nostra bloc. Hi podeu arribar utilitant l'etiqueta '_Futuribles' del llistat de la dreta.

Ja ho sabeu: si teniu alguna suggerència d'algun restaurant que voleu compartir amb nosaltres, podeu afegir un comentari a aquesta entrada o posar-vos en contacte amb els Poppets a l'adreça: anskaro[arroba]gmail.com.
Estarem encantats de ser els vostres reporters personals i publicar així una ressenya de la vostra proposta al bloc.

Pregó al visitant

El contingut d'aquesta bloc és merament informatiu, subjectiu i, òbviament, no té cap caràcter publicitari. Per descomptat, no tenim ànim de lucre (som així de macos, nosaltres ;p). El que us volem transmetre és que el que hi ha escrit és una percepció personal, explicada de forma simpàtica i divertida —almenys per a nosaltres— de les visites que hem fent a una sèrie de restaurants. Ens agrada compartir les nostres experiències i impressions personals amb qualsevol que arribi fins a aquesta bloc. Una opinió més a la butxaca no fa mai mal, no?

D'altra banda, no podem fer-nos responsables dels diferents comentaris que puguin anar escrivint els visitants de la bloc, però mentre aquests tinguin un to cordial i respectuós, no en treurem cap. Entenem que hi ha gustos per a tot!

Que us sigui profitosa la visita a la bloc!

2/5/08

Cantina Mexicana

Nom: Cantina Mexicana
Adreça: Encarnació, 51
Ubicació: Barcelona - Gràcia
Telèfon: 93 210 68 05
Web: -
Cuina: Mexicana
Preu: 20-40€

Notes: En aquest restaurant vam reunir-nos la Popeta i jo amb els companys de feina de la Popeta, amb parelles respectives, per celebrar diversos aniversaris de la colla. En altres paraules, vam optar per l'opció "aniversari massiu": tots junts i "arreando"!, economitzant els sopars i l'avorriment que produeix veure'ns cada dia... jajaja XD Es va escollir aquest restaurant perquè els amos són els pares de la nòvia del Ferran de Pablo (també anomenat Ferran III), que no són mexicans, però saben cantar "ranxeres" i altres joies d'ara i sempre amb una gràcia, si més no, peculiar. En aquest sentit, els assistents al local van poder gaudir de "19 días y 500 noches", "Mediterráneo", "Clavelitos", i altres de l'estil Mr. Bean a missa, és a dir, una mena de murmuri inintel·ligible que sembla, a molt estirar, una cançó coneguda. Doncs bé, allà la Popeta li va donar per deixar-se el regal del George, ella que és tan responsable!! Si no va dir que anava a casa a buscar-lo i tornava 20 vegades o més, no ho va dir cap!! Pobre... quin disgust! En fi, ella sempre donant la nota. En canvi, els altres sí que van complir i a ella li van regalar unes "pantufles" de "La habitación de Nekane" i un clauer tipus ninja, que es diu "que-te-pego", també d'allà. Si no hi heu anat mai, us recomano que visiteu aquesta botiga, perquè és la canya!!! Se'ls en va, se'ls en va... XD jejeje! Abans de començar a entrar en detalls gastronòmics, val a dir que les prediccions d'en Caldes (en Ferran II), es van complir i la Popeta va fotre un crit de Misae anant restreta quan li van donar el regalet!! Li va encantar!
Pel que fa al restaurant, no és gaire gran, però té tot l'ambient d'un mexicà, estil cantina, amb una barra al centre del local i taules d'aquelles estil "germanor". Òbviament, no hi falten els barrets (segurament comprats a Les Rambles) i tots els símbols típics i tòpics del país dels maies. Nosaltres vam demanar un menú tancat, d'uns 25 € per persona, que consistia en diversos platets amb diferents graus de picantor. I de postres, el "dulce de leche" estava d'allò més empalagós, però que bo, que bo, per déu!! La Popeta, que no té manies, hagués repetit i tot! Així anem... XD El café, a més, també era especial, fet amb canyella i en una mena de cassola de fang. Gastronòmicament parlant ens va agradar, perquè ets pots fer les "fajitas" al teu gust, combinant elements més forts amb d'altres de més suaus. A més, en aquesta cantina es té la sort que, almenys, t'expliquen què és cada cosa.
PD: M'acaba de venir al cap la imatge de la meva professora de música de l'Institut. Es deia Cecilia, i era mexicana. Li demanàvem contínuament de cantar "Allí en el rancho grande". Al final, se'n va anar i no m'estranya gens ;p Els tòpics fan molt de mal...

4 comentarios:

El hombre pez rosa dijo...

Si voleu us envio direccions de restaurants mexicans a Mexic...

PD: m'estoy poniendo hastal ojete!

Boturulla dijo...

Daviiiiiiiiiiid!!!! si, si, naltrus també venim ben baconets d'Andalusia!! ;p

Nen, si em portes a Mèxic vaig a tots els restaurants que em diguis!!! XD

Petoneeeeeeeeeeets!

El hombre pez rosa dijo...

El fet es que per definicio, un restaurant a Mexic sol ser un restaurant mexica.
(Que agudez la mia!)
M'alegro de que us hageu unflat com a tocinos!
PD. No puc possar accents, que te veo venir!

Boturulla dijo...

Aii!! com em coneixes, jajaja! XD a la feina sóc la reading prove, o el que és el mateix, la que es deixa la vista i les cervicals corregint les cagades dels altres ;p

Menja molt i difruta! i porta'ns regalets! jajaja