Gurmets a la xarxa

L'art de menjar i beure bé s'ha convertit en tot un savoir-faire per a moltes persones. Als quioscs, multitud de revistes ens conviden a elaborar tot tipus de plats: des dels més sofisticats als més senzills passant per aquells més saludables. I, com tots sabem, la cuina s'ha exaltat tant que els cuiners més famosos del país i part de l'estranger són tan o més coneguts -i estimats- que el propi Montilla o ZP.

Vistes les circumnstàncies, el Popet i la Popeta no ens podíem quedar enrera i hem volgut posar a la xarxa el nostre granet de sibaritisme gastronòmic que molts ja coneixeu.

Com a bona periodista, he volgut contrastar la informació i he buscat al diccionari el significat exacte de "Gastronomia". Segons el IEC online, la gastronomia és el "coneixement de tot el que té a veure amb la cuina, l’elaboració i composició dels plats, l’art de degustar i apreciar els menjars i les begudes". I també la "qualitat de gastrònom" que, si vas rebuscant pel diccionari, acabes sabent que es tracta d'una "persona afeccionada a menjar bé".

Això és exactament el que som a Panxacontenta. Uns paladars afamats de bon menjar que sempre tenen un budell buit per provar les creacions més insòlites.

Que vagi de gust!!


Futuribles

Com que la nostra llista de restaurants que volem tastar ha crescut una barbaritat (som així de capritxosos), hem decidit que aquest apartat sigui una entrada amb cara i ulls en la nostra bloc. Hi podeu arribar utilitant l'etiqueta '_Futuribles' del llistat de la dreta.

Ja ho sabeu: si teniu alguna suggerència d'algun restaurant que voleu compartir amb nosaltres, podeu afegir un comentari a aquesta entrada o posar-vos en contacte amb els Poppets a l'adreça: anskaro[arroba]gmail.com.
Estarem encantats de ser els vostres reporters personals i publicar així una ressenya de la vostra proposta al bloc.

Pregó al visitant

El contingut d'aquesta bloc és merament informatiu, subjectiu i, òbviament, no té cap caràcter publicitari. Per descomptat, no tenim ànim de lucre (som així de macos, nosaltres ;p). El que us volem transmetre és que el que hi ha escrit és una percepció personal, explicada de forma simpàtica i divertida —almenys per a nosaltres— de les visites que hem fent a una sèrie de restaurants. Ens agrada compartir les nostres experiències i impressions personals amb qualsevol que arribi fins a aquesta bloc. Una opinió més a la butxaca no fa mai mal, no?

D'altra banda, no podem fer-nos responsables dels diferents comentaris que puguin anar escrivint els visitants de la bloc, però mentre aquests tinguin un to cordial i respectuós, no en treurem cap. Entenem que hi ha gustos per a tot!

Que us sigui profitosa la visita a la bloc!

18/6/08

Dragonfly

Nom: Dragonfly
Adreça: València, 232
Ubicació: Barcelona - Eixample Esquerra
Telèfon: 93 451 11 28
Web: www.dragonflybcn.com
Cuina: Xinesa
Preu: 20-40€

Notes: Lo prometido es deuda, amics, i li he promés al Popet que abans d'anar a dormir escriuria una ressenya, així que aquí estic, amb el Dragonfly. Però abans... us heu preguntat mai com es diu en català "lo prometido es deuda"? "Allò promès és el meu deure?" Em sento el cavaller Sant Jordi venent-li la moto a la princesa, jaja... En fi! A veure: el Dragonfly no és un restaurant xinès dels que estem acostumats a anar o a sentir parlar, és a dir, no és cap "Familia feliz", "Jardín dorado" o "La Gran Muralla" (no hi ha gaire més noms tòpics, no us penseu! ;p). Ja d'entrada, des del carrer, aquest restaurant no té cap drac, ni columnes daurades ni lletres lluminoses. La seva entrada és sòbria, fosca fins i tot, moderna, seguint la moda minimalista imperant en restauració. Res fa pensar que sigui un restaurant xinès. Però ho és. I molt recomanable! Perquè, senyors, no és que el menjar xinès sigui de porcs ni de cutres ni que sigui un focus de calories i greixos... La gastronomia xinesa és molt rica i variada, i val la pena tenir un respecte per una cultura que durant milers d'anys va ser pionera en molts àmbits i que, tot i que a alguns els costi d'empassar, també va ser la "guia espiritual", el referent, vaja, de moltes pobles als quals va influenciar enormement durant segles. Bé, fet aquest breu elogi, us aconsello que si aneu al Dragonfly demaneu el menú degustació de nit (18 € per cap beguda no inclosa, em sembla recordar). És suficientment abundant i de qualitat per sortir amb la panxa ben plena i amb un sentiment molt gran de satisfacció. Sobretot, demaneu el que demaneu, no deixeu passar l'oportunitat de tastar el Dim Sum. Segons acabo de llegir en una web de tv3, el Dim Sum és cantonès i es podria traduir com a "delícia del cor" o "bocinet de cor". Certament, és com una mena de tapa o aperitiu, normalment en forma de petita empanada o rollet. En podeu trobar de carn, de peix, de verdures, de marisc, fet a la planxa, fregit, al vapor, amb tota mena de salses boníssimes... mmmm!! És potser el que més em va agradar de tot el sopar! Veureu que aquest local s'allunya de les clàssiques receptes o que, almenys, les dignifica. S'agraeix. Els postres, per la seva banda, són, com a tots els restaurants xinesos, tirant a occidentals. Val a dir que a Orient el concepte "postre" no està tant estès... No sé com expressar-ho, però no ho entenen com nosaltres ni tenen l'extensa varietat de postres de tota mena que aquí podem gaudir.
Val a dir que, paradoxalment, en aquest restaurant vaig conèixer en Hiroto, un japonès altrament conegut com "el crack", que mira cada dijous Polònia i li encanta. Salutacions molt cordials a l'amic ambigu Toni, perquè allà vam anar a celebrar el seu aniversari XD

2 comentarios:

RUBEN dijo...

Hola!
Acabo de descobrir el vostre bloc, i el trobo molt interessant!
Ara el dia que no sàpiga on anar a sopar o dinar us faré una visita...
Felicitats!

Boturulla dijo...

Ei Ruben! Moltes gràcies pel teu comentari, ens encantarà poder-te ajudar a descobrir petites perles de la gastronomia. Fins aviat!