Gurmets a la xarxa

L'art de menjar i beure bé s'ha convertit en tot un savoir-faire per a moltes persones. Als quioscs, multitud de revistes ens conviden a elaborar tot tipus de plats: des dels més sofisticats als més senzills passant per aquells més saludables. I, com tots sabem, la cuina s'ha exaltat tant que els cuiners més famosos del país i part de l'estranger són tan o més coneguts -i estimats- que el propi Montilla o ZP.

Vistes les circumnstàncies, el Popet i la Popeta no ens podíem quedar enrera i hem volgut posar a la xarxa el nostre granet de sibaritisme gastronòmic que molts ja coneixeu.

Com a bona periodista, he volgut contrastar la informació i he buscat al diccionari el significat exacte de "Gastronomia". Segons el IEC online, la gastronomia és el "coneixement de tot el que té a veure amb la cuina, l’elaboració i composició dels plats, l’art de degustar i apreciar els menjars i les begudes". I també la "qualitat de gastrònom" que, si vas rebuscant pel diccionari, acabes sabent que es tracta d'una "persona afeccionada a menjar bé".

Això és exactament el que som a Panxacontenta. Uns paladars afamats de bon menjar que sempre tenen un budell buit per provar les creacions més insòlites.

Que vagi de gust!!


Futuribles

Com que la nostra llista de restaurants que volem tastar ha crescut una barbaritat (som així de capritxosos), hem decidit que aquest apartat sigui una entrada amb cara i ulls en la nostra bloc. Hi podeu arribar utilitant l'etiqueta '_Futuribles' del llistat de la dreta.

Ja ho sabeu: si teniu alguna suggerència d'algun restaurant que voleu compartir amb nosaltres, podeu afegir un comentari a aquesta entrada o posar-vos en contacte amb els Poppets a l'adreça: anskaro[arroba]gmail.com.
Estarem encantats de ser els vostres reporters personals i publicar així una ressenya de la vostra proposta al bloc.

Pregó al visitant

El contingut d'aquesta bloc és merament informatiu, subjectiu i, òbviament, no té cap caràcter publicitari. Per descomptat, no tenim ànim de lucre (som així de macos, nosaltres ;p). El que us volem transmetre és que el que hi ha escrit és una percepció personal, explicada de forma simpàtica i divertida —almenys per a nosaltres— de les visites que hem fent a una sèrie de restaurants. Ens agrada compartir les nostres experiències i impressions personals amb qualsevol que arribi fins a aquesta bloc. Una opinió més a la butxaca no fa mai mal, no?

D'altra banda, no podem fer-nos responsables dels diferents comentaris que puguin anar escrivint els visitants de la bloc, però mentre aquests tinguin un to cordial i respectuós, no en treurem cap. Entenem que hi ha gustos per a tot!

Que us sigui profitosa la visita a la bloc!

21/7/08

Montjuïc El Xalet

Nom: Montjuïc El Xalet
Adreça: Av. de Miramar, 31
Ubicació: Barcelona - Sants
Telèfon: 93 324 92 70
Web: www.gruptravi.com
Cuina: Creativa, Mediterrània
Preu: >40€

Notes: No es gradua un de la universitat cada dia, i això creiem que, almenys dins de l'àmbit familiar, ha de ser una ocasió de celebració al més alt nivell... a més, quan et gradues sembla que facis un passet més, que ja no siguis aquell estudiant esbojarrat que feia campana per estirar-se a la gespa :p
En fi, que després d'haver de posposar la data que havia estat designada per fer la celebració de la graduació de la Popeta per un petit accident del seu pare (si aneu al Corte Inglés de Portal de l'Àngel, aneu amb compte amb els esglaons de la porta!), vam arribar puntuals i no vam haver de preocupar-nos de buscar aparcament, ja que tenen un servei d'aparca-cotxes (tot i que t'ho aparquin a la vorera del davant :p)
Només entrar dins del restaurant, ja es nota l'alta posició del local amb una vista espectacular de tota la ciutat comtal als teus peus... llàstima que no es vegi el mar, ja que el restaurant està a la vessant interior de la muntanya de Montjuïc, però bueno, no es pot demanar tot, no? L'altre cosa que es nota és un cambrer que no et deixa "ni a sol ni a sombra", sempre pendent de la taula: les copes mai poden estar buides! Fins i tot, arriba a ser pesat, tantes 'moltes gràcies' per aquí, 'moltes gràcies' per allà... però de tant en tant, a un li agrada que el tractin com a un 'senyorito', no?
Pel que respecta al menjar, vam poder disfrutar d'un bon reguitzell de plats i presentacions diferents (els meus gnoccis me'ls van servir en una espècie de palangana bastant curiosa). A la Popeta li van portar un mil fulls de verdures gratinat amb formatge de cabra, que també estava immens, i a gran part de la resta de la taula els van dur un caneló gegant de peix, també, segons sembla, increïblement bo! La cuina, com veieu, és mediterrània amb bones dosis de creativitat i combinacions que fan venir salivera només sentir-les... Ah! i la carta de vins, extenssísima! L'Enate rosat que ens vam prendre estava senzillament perfecte.
PD: També a destacar el joc magistral de ventall que ens va oferir el pare de la Popeta, tot un mestre, segons vam deduir, en l'art de fer "ballar" aquest instrument tan desitjat a l'estiu. Looooocooooomia!!!

No hay comentarios: